Coneix deu ments brillants que estan canviant el món!

Tenen en comú que han trobat solucions a reptes globals que semblava que no en tenien i les han posat en pràctica. Són, doncs, “arregladors” del futur que per primera vegada es trobaran a Barcelona el dimarts 13 de març a la jornada ‘Fixing the Future adventures in a better tomorrow’ per explicar els projectes que estan liderant per canviar el planeta, en un gran acte organitzat per Atlas of the Future, el diari Ara i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Descarrega’t ► El programa complet

La jornada servirà perquè de la suma d’aquestes ments brillants en surti un còctel inspirador i optimista que inoculi en els assistents les ganes d’emprendre projectes per millorar el futur del planeta. Si ets inquiet i curiós, si tens ganes de saber com s’estan resolent, gràcies al talent i al poder de la gent, els grans reptes globals com l’escassetat d’aigua i d’energia, la producció i distribució dels aliments, el canvi climàtic, la desigualtat econòmica i, en definitiva, la supervivència del planeta i de la pròpia humanitat, vine a la jornada! (consulta el programa i la venda d’entrades al final del correu).

Aquesta és l’alineació de genis que seran a Barcelona el 13 de març:

 

⚡ 1. L’heroi que treu menjar de l’asfalt

Richard Ballard, guanyador del BBC Future Food Award 2017 per l’èxit del seu experiment de convertir antics refugis antiaeris en un gran hort urbà demostrant que el Quilòmetre Zero és possible, també, a Londres i que la capacitat de generar menjar és encara lluny d’arribar al limit. És cofundador de Growing Underground.

Entrevista ► “Aquesta amanida és la bomba

 

⚡ 2. La comunicadora científica

Gaia vince hero

Gaia Vince, presentadora i productora de ciència de Channel 4, BBC i The Guardian que explica com, gràcies al seu programa de televisió, ha conegut de primera mà gent i comunitats sense recursos que resolen les necessitats energètiques i la sequera que els afecta.

Ha presentat programes com ‘Escape to Costa Rica’, una sèrie documental de Channel 4, i ha estat la primera dona que ha guanyat el premi al llibre científic de l’any de la Royal Society per “Adventures in the Anthropocene: A Journey to the Heart of the Planet We Made”.

Entrevista ► Benvinguts a l’Era dels Humans

 

⚡ 3. L’economista trencadora

Kate Raworth, revolucionària economista, autora del llibre de l’any de Financial Times, que ha creat Economía rosquilla com a metafora per reinventar el sistema financer mundial.

Membre del Cambridge Institute for Sustainability Leadership, del Club of Rome, i assessora de l’Stockholm School of Economics’ Global Challenges Programme i de l’Anglia Ruskin University’s Global Resource Observatory.

Entrevista ► Com sortir del forat del donut

 

⚡ 4. L’activista de les renovables

Agamemnon Otero, creador de Repowering i molts altres projectes que han permès a comunitats de milers de veïns generar i gestionar la seva pròpia energia.

Director de Brixton Energy, Energy Garden i Clean Marine, reconegut amb un MBE (Membre of the Most Excellent Order of the British Empire) per la Reina d’Anglaterra. Ressenyat per mitjans com The Guardian, The Independent, BBC, i The Telegraph.

Video ► El poder és de la gent, també en energia

 

⚡ 5. Internet, energia i aigua on més en falta

Marco A. Attisani, fundador de Watly, l’empresa que està implantant a zones desfavorides estacions d’aigua potable, energia i Internet a partir del sol i d’aigua contaminada a partir de la supercomputadora solar mai creada.

La seva start-up, Watly, amb seu a Barcelona, ha estat seleccionada per The Telegraph, ressenyada per Bloomberg, CNN i Quartz i finançada amb 2 milions d’euros per diverses organitzacions com Horizon 2020, l’European Union’s biggest research and innovation programme, i European Pioneers.

Mira ► Una bonica peça de hardware

 

6. El gurú de la sostenibilitat

Ed Gillespie, conseller de l’alcalde de Londres i de moltes empreses, creu que el canvi climàtic ha de ser vist per les companyies com una oportunitat de transformació (i de negoci).

És cofundador de Futerra, una de les primeres agències de comunicació especialitzades en sostenibilitat. Col·labora periòdicament al diari The Guardian.

Acció ► Ets un Optimista del Clima?

 

⚡ 7. L’emprenedora del Blockchain

Jessi Baker, la emprenedora més brillant de l’any segons Business Insider, que està fent transparent i fiable el món de la distribució mitjançant el blockchain per tal que el consumidor pugui conèixer amb màxima precisió la procedència de tot el que consumeix..

CEO i fundadora de l’start up Provenance. Col·labora amb la University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) i amb institucions com Unilever, Sainsbury’s, Sappi, i bancs globals com Barclays, BNP Paribas, Standard Chartered.

Entrevista ► Pots confiar en la Jessi

 

⚡ 8. El cowboy contra el canvi climàtic

Tony Lovell, emprenedor que ha reunit 100 milions de dòlars per recuperar milers d’hectàrees de terra erma a Austràlia gràcies a la suma de tecnologia i coneixements ancestrals per revertir el canvi climàtic.

És CEO i fundador de diverses empreses implicades en l’agricultura regenerativa i la restauració de la biodiversitat, com SLM Partners, Properly Managed Land and Livestock, Soil Carbon Australia, Holistically Managed Investments i The Cunnamulla Camel Company.

Entrevista ► 5 mil milions d’hectàrees d’esperança

 

⚡ 9. El futurista que més llibres ven

Mark Stevenson, expert en el futur, autor de dos best-sellers on ha fet la volta al món descobrint gent increïble que ja ha trobat la manera d’afrontar els reptes de la humanitat  d’una forma totalment innovadora i sorprenent.

Assessor del Sir Richard Branson’s Virgin Earth Challenge i de GSMA, i membre del The National Theatre of Scotland.

Entrevista ► Per què a Batman no li importa l’escalfament

 

⚡ 10. La grega que reinventa ciutats

Areti Markopoulou, és arquitecta i directora acadèmica de l’Institue of Advanced Architecture of Catalonia, una de les principals plataformes d’educació internacional que té la missió d’imaginar la ciutat del futur i construir-la al present.

Els seus revolucionaris treballs d’arquitectura i tecnologies digitals han estat exposats arreu del món com ara a la Biennal de Venècia o a la setmana del disseny de Pequín.

Llegiu ► Fab Lab i Valldaura Green Lab

 

Programa i entrades

Organitzat per Atlas of The Future i diari Ara amb el suport del CCCB, Diputació de Barcelona i Time Out.

►El preu de l’entrada és de 75€ i inclou el dinar, networking i cafès.

Descarrega’t ► El programa complet

(Es disposarà de servei de traducció simultània al català.)